Pregled projekta

Ideja projekta „Aktivni park“ je povečati raven telesne aktivnosti otrok s posebnimi potrebami v osnovnih šolah. Projekt spodbuja popularizacijo množičnih športnih in gibalnih aktivnosti za otroke s posebnimi potrebami ter jim ponuja enake možnosti v športu. Otroci s posebnimi potrebami se zaradi svojih fizičnih omejitev pogosto ne morejo ukvarjati s številnimi športi. Projekt spodbuja socialno vključenost in enake možnosti, kar je glavni cilj projekta, poleg tega pa spodbuja športne dejavnosti v naravi, ki so na voljo vsem otrokom, in poudarja pomen športnih dejavnosti v naravi. Projekt se osredotoča na koriščenje obstoječih objektov v lokalnih okoljih, kjer bomo izvajali športno prireditev “Aktivni park” (parki, igrišča, športni parki, odprta igrišča itd.), in jih na ta način revitalizirali. Prireditve “Aktivni park” bodo organizirane v partnerskih državah in se bodo intenzivno promovirale z letaki, na spletni strani projekta in družbenih omrežjih. 

Med projektom bomo oblikovali Vodnik dobrih praks motivacijskih strategij za telesne dejavnosti in oblikovali sklop športnih aktivnosti in vadb za otroke s posebnimi potrebami. Na projektni platformi za e-učenje bodo za otroke s posebnimi potrebami na voljo športne zvrsti in vaje na prostem, ki bodo na voljo širši javnosti.

Projekt Aktivni park bo zajemal štiri glavne projektne dejavnosti:

  • Analiziranje športnih aktivnosti otrok s posebnimi potrebami v partnerskih državah.
  • Zbiranje najboljših praks v zvezi s športom/vadbo za otroke s posebnimi potrebami
  • Razvoj optimalnega nabora iger/športov/vaj na prostem za otroke s posebnimi potrebami (pilotni test športnega programa v vseh partnerskih državah).
  • Izvedba programa »Fit park trening«, kjer bomo usposabljali prostovoljce iz športnih organizacij v novo razvitih vadbenih sklopih in najboljših praksah.

»Ne obupaj, sledi svojim sanjam. Invalidnost ne pomeni, da ne moreš ničesar storiti, še vedno si sposoben.«

Matt Crossen – Nogomet 7-A-Stran

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani na "dovoli piškotke", vam omogočajo boljšo izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno stran, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, spodaj kliknite "Sprejmi", da soglašate s tem.

Zapri